Uutiset

Rouva P. oli insinöörinrouva Viipurista. Hänellä oli paljon sormuksia ja hiukset nutturalla. 1940-luvulla hän asui Setälässä yksityishuoneessa, jossa oli omia huonekaluja. Jossain vaiheessa tämä järjestely päättyi.

Rouva P. kävi seurustelemassa ja töissä ylilääkärin perheessä. Hän otti itselleen tilan. Kun hoitajatar istahti hetkeksi pöydänkulmalle, rouva P. karjahti: ”Älkää istuko pöydällä tai minä sanon ylilääkäriin!”

Rouva P:llä oli myös kultakello, jota hän lainasi hoitajille. Siihen aikaan se oli harvinaisuus. Kellossa oli myös jotain kiviä, ehkä rubiineja.

Kun osastoille tuli 60-luvun alussa televisio, uutisista muodostui rouva P:lle pyhä hetki. Hän huolehti, että uutiset katsottiin asiallisesti pukeutuneena ja polvet peitettynä. Aamutakkia rouva P. ei katsomossa sallinut. Kaikkien oli hiljennyttävä ja kuunneltava, mitä Heikki Kahilalla oli kerrottavanaan.

Rouva P. oli taitava käsityöihminen. Hän teki erilaisia nukkehahmoja ja antoi niitä lahjaksi henkilökunnalle, merkkipäivinä ja muulloinkin.

Marleena Liikkanen 2019
Hanna Koikkalainen 2019